keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Kun katastrofi iskeeHiukan henkilökohtaisempaa juttua tällä kertaa. Viimeiset pari kuukautta ovat olleet todella rankkoja, sillä meille sattui kellarikerroksessa vakava vesivahinko. Tämän seurauksena koko kotimme kellarikerros (jossa sijaitsevat kodinhoitohuone, takkahuone, pukuhuone, kylppäri ja sauna) täytyy purkaa. Ensimmäiset pari viikkoa meni jonkinlaisessa paniikin leimaamassa sumussa, jossa yritettiin tutkia ja selvitellä asioita yötä päivää.

Sitä ei voi uskoakaan, kuinka yksin sitä loppujen lopuksi asioiden kanssa onkaan, kun tuollainen iso katastrofi iskee. Mistään ei tunnu löytyvän puolueetonta neuvoa, ja vakuutusyhtiökin näytti todellisen luontonsa pantatessaan päätöstään ensin kuukauden (se huoli kun odottelet kuukauden!!) ja sitten päätyessään pari päivää ennen jouluaattoa hylkäämään kaikki korvaukset. Asian uusintakäsittely on nyt menossa, mutta jostain syystä emme jaksa uskoa päätöksen muuttumiseen. Ahdinko on tällaisessa tapauksessa taloudellisen lisäksi myös henkinen. Kuinka meidän kodille käy?! Koti kun on kuitenkin useimmalle meistä se tärkein turva; yksi elämän tukipilareista.

Itse odotan nyt kovasti piteneviä päiviä ja aurinkoisia talvikelejä. Pimeät ajat tuntuvat vuosi vuodelta rankemmilta, ja omalla kohdallani voi jo varmasti puhua ihan jonkinasteisesta kaamosmasennuksestakin. Ja sattuneesta syystä tämä talvi on ollut poikkeuksellisen rankka. Arki rullaa, mutta omat energiat ovat melko nollissa ja mielikin aika maassa. Pimeys ja hämärät päivät eivät jaksa innostmaan, ja olen huomannut että usein tekisi vaan mieli skipata ne kivatkin asiat. No, onneksi olen kuitenkin jaksanut pitää kiinni päivittäisestä rentoutus-/meditaatiohetkestä sekä uintiharrastuksestani. Ne ovat varmasti auttaneet jaksamaan edes vähän paremmin.

Valoisampia aikoja (kaikin puolin) odotellen toivotan teille kaikille hyvää keskiviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Voi ei! Nuo on kyllä aina ikäviä juttuja. :/ Toivottavasti asia selviää teidän voitoksenne! Ihanaa ystävänpäivää kaikesta ikävästä huolimatta! :)

  VastaaPoista
 2. Saako kysyä, mikä hylkäyksen syynä oli?

  Niin ja hyvää ystävänpäivää kaikesta huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan olin unohtanut koko ystävänpäivän postausta kirjoittaessa.... :(

   Koko juttu on todella monimutkainen, enkä sitä ala sen enempää täällä blogissa avaamaan, mutta "ei ennaltaarvaamaton"-tapahtuma oli hylkäyksen syy.

   Poista