torstai 12. kesäkuuta 2014

Loppuviikon Helppo Raparperipiirakka


eippa ihanaiset! Eikö olekin mahtavaa kun eletään jo torstaita ja huomenna on perjantai?! Ihanaa! Viikonloput on parhaita!

Ajattelin näin viikonlopun lähestyessä jakaa kanssanne erittäin helpon ja suussa sulavan piirakan ohjeen, josta riittää syötävää suuremmallekin porukalle. Tämä piirakka taipuu moneksi, sillä siinä voi käyttää täytteenä omenaa, raparperia tai vaikka marjoja. Tällä kertaa laitoin täytteeksi raikasta, tuoretta raparperia. Reseptin olen aikoinaan saanut tädiltäni ja siitä on helppoutensa ja muunneltavuutensa vuoksi tullut yksi luottoresepteistäni.







Iso Raparperipiirakka

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
Raparperia oman maun mukaan
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia

Vatkaa kananmunat kevyesti haarukalla ja sekoita joukkoon sokerit ja voisula. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää munaseokseen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille, leikkaa raparperit sopiviksi palasiksi ja ripottele taikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli ja levitä seosta raparpereiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Leikkaa viilentynyt piiras haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Helppoa ja niin herkullista!

Ihanaa torstain jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti