perjantai 21. kesäkuuta 2013

Hyvää Keskikesän Juhlaa kaikille!

Perhe, kiireetöntä yhdessäoloa ja mitä parhain kesäsää - eipä ihminen voi Juhannukselta muuta toivoa. Aamu alkoi ison maalaisleivän paistamisen parissa. Eilen tekemäni taikina oli valmiina aamulla odottamassa jääkaapissa. Leivoin myös pikkumiehen huomisen syntymäpäivän kunniaksi herkullisen suklaakakun. Varsinaiset synttärikekkerit pidetään vasta viikon päästä sunnuntaina, mutta tottakai pojalle piti kakku leipoa.



Tässä teille Ison Maalaisleivän ohje:

1/2 pussia kuivahiivaa
7 desiä vettä
2 teelusikallista sokeria
14 desiä jauhoja
2 ruokalusikallista suolaa

Sekoita hiiva lämpimään veteen ja lisää sokeri. Sekoita ja odota että neste alkaa kuplimaan. Sekoita sillä aikaa jauhot ja suola keskenään ja siivilöi nesteen sekaan varovasti sekoittaen. Itse käytän milloin mitäkin jahoja. Tänään käytin sekä vehnäjauhoja, hiivaleipäjauhoja sekä ruisjauhoja. Tärkeää on että taikina pysyy ilmavana, eikä sitä tule vaivata. Aseta tuorekelmu taikinakulhon päälle ja anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.

Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Levitä jauhoja leivinpaperille ja kaada taikina paperille uunipellin päälle. Ripottele päälle jauhoja ja/tai siemeniä oman maun mukaan. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Aseta uuniin vesiastia. Tämä tekee kuoresta rapean.

Oikein hyvää Juhannusta teille rakkaat lukijat! 

- Melissa -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti