lauantai 22. kesäkuuta 2013

Pojan syntymäpäivä

Tänään on SE päivä. Päivä, jona rakas pikkumiehemme syntyi tasan 2 vuotta sitten. Pojan syntymäpäivää vietetään ihan perheen kesken kun on juhannuspäivä. Joku saattaa toki synttärikahville tänään eksyä, ja silloin heille tarjotaan herkullista suklaakakkua.


Kakun leivoin eilen ja näin se tehdään:

Sultata 150 grammaa voita miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää sulan voin sekaan paloiteltu levy Fazerin punaista, vaaleaa maitosulkaata ja ota kattila liedeltä. Sekoita kunnes suklaa on sulanut voin joukkoon.


Sekoita sitten keskenään 2,5 desiä vehnäjauhoja, 1 teelusikallinen leivinjauhetta, 2 teelusikallista vaniljasokeria ja 4 teelusikallista tummaa, laadukasta kaakaota. Vatkaa 4 munaa ja 1,5 desiä sokeria kuohkeaksi. 


Lisää sitten joukkoon varovasti sekoittaen sula voi-suklaa sekoitus.



Siivilöi joukkoon jauhot keveästi sekoittaen.





Voitele ja jauhota leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Kakku valmistuu 200 asteessa n. 20-25 minuutissa. Paistoaikaa voi vähentää jos kakusta halutaan "mutakakkumaisempi". 

Sulata kattilassa vielä toinen levy Fazerin punaista suklaata ja levitä tasaisesti uunista tuleen kakun päälle.

Itse koristelin vielä juhlapäivän kunniaksi kakun oman mieleni mukaan. Leikkasin leivinpaperista sydämen ja asetin jähmettyneen kakun pintaan, jonka jälkeen siivilöin päälle tomusokeria. Lopuksi asetin kakun päälle vielä muuhun kattaukseen sopien muutaman laventelinkukan.












Oikein hyvää Juhannuspäivää teille kaikille. Täällä sataa ja ukkostaa, mutta se ei menoa haittaa. Tänään juhlitaan pikkumiestä!

- Melissa -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti