perjantai 29. huhtikuuta 2016

Voihan vesivahinko!


Pari kuukautta takaperin koimme melkoisen yllätyksen, kun keskikerroksen vessassa ilmeni viemäritukoksesta johtunut vesivahinko. Vaikka tällaiset vähemmän mukavat yllätykset ovatkin melko yleisiä vanhoissa taloissa, ei sitä kuitenkaan jostain syystä oikein jaksa uskoa, että sellainen omalle kohdalle sattuisi. Onneksi tämä vanhinko kuitenkin menee vakuutusyhtiön piikkiin.

Valitettavasti tästä vahingosta aiheutuu meille kuitenkin joitain kustannuksia, sillä vakuutusyhtiöthän ovat tunnetusti aika tiukkoja siinä, mitä korvaavat ja mitä eivät. Näin myös meidän kohdallamme.

Kyllä siinä lievästi sanottuna hieman harmittaa, kun vakuutusyhtiöstä ilmoittavat korvaavansa "vain sen osan seinää joka oli jouduttu repimään auki". Siis ihan oikeasti?! Onko meidän kuluttajien oikeasti tyydyttävä siihen, että vahingon sattuessa korvataan vain osa seinää? Näköjään on. Vesivahingot ovat varmasti hinnakkaita vakuutusyhtiöille, mutta kyllä me kuluttajat maksamme vuosien ajan suuria summia heille vakuutusmaksujen muodossa.

Jonkin ajan pähkäiltyämme päädyimme ryhtyä vaihtamaan seiniä omin päin, ja mies onkin nyt viikon verran työskennellyt tämän remontin parissa. Tekemästämme isosta keittiöremontista on vasta muutama kuukausi aikaa, ja tälle vuodelle oltiin jo ennen vesivahingon sattumista sovittu käyttövesiputkistojen uusiminen, joten mihinkään ylimääräiseen ei tässä vaiheessa olisi varaa. 

Remontti on onneksi nyt jo hyvällä mallilla. Kuviurit kävivät kuumina kolmisen viikkoa ja lattia on nyt laitettu umpeen. Seinien valmistuttua pääsevät sitten ammattilaiset viimeistelemään homman.

Omakotitalossa asumisen ihanuuksia! ;)

No, onneksi ollaan jo voiton puolella! :)

Aurinkoista perjantaita!


4 kommenttia:

 1. Voi ei! Vesivahinkoa ei ole onneksi omalle kohdalle sattunut *koputtaa puuta*. Muistan kuitenkin tapauksen, jolloin asuin vielä lapsuuskodissani, että naapureille sattui vesivahinko. Oli sen verran paha, että joutuivat olemaan evakossakin hetken aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on onneksi kolme vessaa, joten evakkoon ei sentään jouduttu! :)

   Poista
 2. Vesivahingot ovat kyllä ikäviä juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kurjaahan tuo on ollut, mutta melko pienellä selvittiin :)

   Poista