tiistai 19. marraskuuta 2013

Salamantäyteinen viikonloppu

Olipa antoisa valokuvauskurssi viikonloppuna! Kurssi käsitteli salaman käyttöä valokuvauksessa, mikä tuntui omalla kohdallani kovin tarpeelliselta. Täytyy nimittäin myöntää, että olen käyttänyt salamaa omassa valokuvauksessani erittäin harvoin. Tämä tietenkin siitä syystä, että en ole osannut käyttää salamanvaloa oikein. Lopputuloksena onkin ollut lähestulkoon joka kerta sellainen kammottava, tumma varjo kuvattavan kohteen takana. Tiedätte varmasti mistä puhun. ;)

Kurssin ensimmäisenä päivänä opittiin salamavalokuvauksen alkeita ja tekniikkaa, ja toinen päivä oli lähes kokonaan omistettu valokuvausharjoituksille. Ensin kuvattiin Nefertitiä esittävää kipsipatsasta erilaisessa salamanvalossa ja tehossa, jonka jälkeen siirryimme kokeilemaan samaa elävän mallin kanssa. Saimme myös kokeilla pienoisstudion rakentamista, minkä jälkeen kuvattiin eri esineitä useilla salamoilla. Super hauskaa kerta kaikkiaan! Ja aivan uskomatonta miten vaativaa esim. hyvän henkilökuvan saaminen voi olla. Ei sitä välttämättä mieti ennenkuin oikeasti oppii mistä koko hommassa on kyse.

Tässä muutama kuva harjoituksista. :)


Vertaa ylempää ja alempaa kuvaa. Ylemmässä kuvassa taustalle on tuotu hieman valaistusta pöydän alla olevalla salamalla, jolloin taustan ruskea väri ja taustakankaan muodot erottuvat. Alla olevassa kuvassa tausta taas on täysin musta. Salamoita on molemmissa kuvissa myös patsaan oikealla ja vasemmalla puolella. Ylemmässä kuvassa on käytetty kolmea salamaa, ja alemmassa kahta. Salamoiden paikkaa ja tehoja vaihtamalla saadaan korostettua eri asioita.


Seuraavat kuvat on otettu rakentamassamme pienessä mini-studiossa. Kotiutin yhden studion kurssin jälkeen. Siinä onkin kiva kuvata kauniita esineitä ammattimaisella lopputuloksella. :)


 
Paljon tuli taas opittua ja pääkoppa täynnä ideoita ja inspiraatiota. Vielä on itselleni epäselvää minkälaista salamaa hankin oman valokuvaharrastukseni tueksi. Tuolla kameran omalla salamalla ei kyllä paljoa tee, se tuli opittua jo ensi kättelyssä tuolla kurssilla. Mietinnässä on myös studiosalamasetti sisustusvalokuvaamiseen mutta katsotaan mihin päädytään! :)

Nyt kiehautetaan vähän vaaleaa glögiä ja nautitaan hetkestä telkkarin edessä. Kotoisaa illanjatkoa teille kaikille!


Melissa

12 kommenttia:

  1. Det låter som om det varit en intressant kurs... Jag skulle oxå behöva skaffa en blixt till mej.. Berätta sen vad du bestämmer dej för..
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja det var det minsann! Det är nog en riktig djungel med blixtar därute, men lönar sig att skaffa en sådan som du inte måste ha fast i kameran :)

      Ha det så bra! Kram på dig! :)

      Poista
  2. Kurssilta saa varmasti uutta intoa, kun tulee oivalluksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Intoa löytyi jo aiemmin ja nyt sitä on ehkä vähän liikaakin. :D

      Poista
  3. Todella kiva ja mielenkiintoinen postaus.Ja mukava huomata kuinka innoissasi olet -se ihan tarttuu :-)

    VastaaPoista
  4. Klikkauduin SisustusUnelmia -blogista tänne ja ihastuin näkemääni. Ihan blogi sinulla jään lukijaksi. <3

    VastaaPoista
  5. Tuollaiselle kurssille olisi varmasti tarvetta itsekullakin! :)

    VastaaPoista
  6. Voi ihanaa kun pääsit tuonne kurssille! :-) Varmasti sieltä tarttui kyllä vinkki jos toinenkin, tuo oli niin huippu juttu varmasti! :-) Kuvaaminen on niin ihana / hieno asia ja siinä voi aina vaan oppia lisää ja lisää :-) Tosi kiva postaus tämä :-)

    Taas koneen ääressä reissun jälkeen ja kartoilla :-)

    Mukavaa keskiviikkoa! <3

    VastaaPoista