lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuksen marjapiirakka


Moikkamoi!

Ajattelin juhannuspäivän kunniaksi jakaa kanssanne eilen leipomani marjapiirakan reseptin. Olen tehnyt tätini reseptistä gluteenittoman version, joka maistuu koko perheelle. :)

Tämä on helppo ja herkullinen piiras, jonka täytteitä voi vaihdella oman mielensä mukaan. Tällä kertaa täytteeksi pääsi pakkasesta löytynyt marjasekoitus, mutta pari viikkoa sitten leivoin samanlaisen piiraan raparperilla ja mansikoilla. Kaveriksi tietenkin vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Nam!

Gluteeniton (marja)piirakka

150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3dl gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhoa
Kookoshiutaleita vuoan leivittämiseen

Täytteeksi marjoja, raparperia tms.

Sekoita sokeri, muna ja sula voi. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja leivitä kookoshiutaleilla. Levitä taikina vuokaan ja marjat päälle. Voit lisätä marjojen päälle hieman sokeria jos haluat. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia ja tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.


Herkullista juhannuspäivää!

 
 


2 kommenttia:

  1. Onko ideoita, millä kookoshiutaleet voi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei noudata gluteenitonta ruokavaliota niin korppujahoilla. :) Korppujauhoistakin on olemassa gluteeniton versio.

      Poista