sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Taivaallinen suklaakakku

Moikka! Lupasin jonkin aikaa sitten jakaa kanssanne 30- vuotisjuhlissani tarjoamani kostean suklaakakun reseptin. Pahoitteluni että jouduitte odottamaan ohjetta tovin, mutta toisaalta uskallan väittää tämän herkun olevan odotuksen arvoinen. Ehdottomasti. Tämä suklainen unelma taltuttaa nimittäin kyllä pahimmankin suklaa-addiktin himon. ;)

Enjoy!


Suklaanystävän unelmakakku

250g voita
2dl sokeria
100g Fazerin Marianne crisp- suklaata
1dl laadukasta, tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 rasia Philadelphia Marabou- suklaatuorejuustoa
1 keltuainen

Pinnalle 150g Marianne- suklaata

Laita kattilaan voi ja sokeri, anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää paloiteltu suklaa ja nosta kattila pois liedeltä. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. 

Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää suklaaseokseen ja anna viiletä hetki. Lisää sitten kananmunat, sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun irtopohjavuokaan. 

Sekoita sulatejuusto keltuaisen kanssa ja lusikoi nokareina taikinan pintaan. Kypsennä kakkua 200 asteessa n. 20 min. Seuraa kakun paistumista, sillä tämä herkku saa jäädä tahmeaksi keskeltä.

Sulata loput suklaasta ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Marianne- suklaa ei sula ihan samalla tavalla kuin tavallinen suklaa, joten pinnasta tulee ihanan rosoinen. Kakku ei siis missään nimessä ole mikään siloposkinen kaunotar, mutta maku on kyllä sitäkin parempi. Nam! :)


Kokeilkaa ja kertokaa mitä piditte!

Täällä makoillaan vielä sängyssä ja vietetään rentoa sunnuntaita. Nyt kolottaa tosin kahvihammasta jo sen verran, että pakko nousta aamupalalle. Kovasti tekisi mieli laittaa kuusi esille jo, joten katsotaan jospa sen hakisi tuolta varastosta tänään. Itse tykkään koristella kuusen melko aikaisin, sillä lukeudun niihin ihmisiin, jotka haluaa kaikki joulukoristeet pois heti joulupyhien jälkeen. Meillä joulu on yleensä siivottu pois jo ennen uutta vuotta. :)
 
Mukavaa sunnuntaita!

 ❤

Ps. Tänään on viimeinen päivä osallistua tuohon Wanilla Rose:n sponsoroimaan Bloomingville-arvontaan.

12 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa herkulliselta. Pitää kokeilla!
    Minäkin juon vielä rauhassa aamukahviani ja teen pitkästä aikaa blogikierrosta. Ihania nämä kiireettömät sunnuntai aamut! :)

    VastaaPoista
  3. Nam rakastan kaikkea suklaista! Teimme viikonloppuna suklaa-pähkinä brownieseja ja niistä tuli myös tosi herkkuja :)

    VastaaPoista
  4. Arvaa kuinka tuli vesi kielelle, tuo näyttää ja kuulostaa niin mahtavalta :-) nam nam :-) kiitti ohjeesta ♡

    Tunnelmallista toista adventtia ♡

    VastaaPoista
  5. Namii, pitääpä kokeilla reseptiä :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos reseptistä. Vaikuttaa todella mehevältä. Tämän voisi tehdä vaikka joulupöytään :)

    VastaaPoista
  7. Onneksi liiallinen suklaansyönti saa vatsani sen verran sekaisin, että taidan skipata tämän. :D

    VastaaPoista