keskiviikko 27. elokuuta 2014

Sadonkorjuun Aika

Syksy on ihana vuodenaika, ja mahtavin aika on vielä edessä sitten kun saamme seuraksemme vielä kirpeän raikkaat aamut ja luonnon kirkkaat syysvärit. Syksyyn kuuluu luonnollisesti myös sadonkorjuu, ja meillä tämä näkyi viikonloppuna vanhan omenapuumme hedelmien keräämisen muodossa. Puu suorastaan notkui omenoista ja satoa saimme lähemmäs sata kiloa. Eilen käytiin sitten koko perheen voimin naapurikunnan mehustamolla ja nyt meiltä löytyy viitisenkymmentä litraa omppumehua koko pitkän talven varalle.

Viime viikolla vierailimme pikkumiehen kanssa tätini maatilalla ja saatiin kotiinviemisiksi iso kurpitsa ja kesäkurpitsa. Siinä oli Honey- neidillä ihmettelemistä kun nostin nuo tuohon verannan rappusille auton tyhjentämisen ajaksi!



Kurpitsan kuutioin ja laitoin 500g pusseissa pakkaseen. Kurpitsasta saa hyvää keittoa ja se maistuu meillä myös pataruuissa ja leivonnassa. Kesäkurpitsasta riitti niin ratatouilleen kuin kasvislasagneen ja uunivihanneksiin. Täti lupaili meille myös lanttuja sitten kun ovat valmiita.




Miten teidän syyspuuhat? Onko teilläkin sadonkorjuu täydessä vauhdissa ja sisustusvimma kuumimmillaan?

Mukavaa keskiviikkoiltaa ihanaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti