perjantai 29. elokuuta 2014

Huipputerveellinen Siemennäkkäri

Heipparallaa! Mitä teille kuuluu? Orastavan syksyn myötä kylään tulee taas se vähemmän tervetullut vieras, nimittäin syysflunssa. Meidän pikkumies on kovassa flunssassa, joten olen hänen kanssaan kotona jo toista päivää. Juuri eilen harmittelin äidilleni puhelimessa sitä, ettei poika ole vielä virallisesti aloittanut päiväkodissa, ja tuli nyt jo kipeäksi. Takana on siis kolme viikkoa lempeää harjoittelua, joka on onneksemme sujunut todella hyvin. Maanantaina olisi sitten tarkoitus aloittaa päiväkodissa ihan "virallisesti" parina päivänä viikossa.

Viikonlopuksi tuli ensimmäisenä mieleen jakaa kanssanne jokin makean herkun resepti, mutta päädyin kuitenkin huipputerveelliseen siemennäkkärin. Tämä on terveellisyyden lisäksi todella maistuva ja helppo tehdä, ja meille teen tätä jatkuvasti niin että sitä löytyy aina kaapista. Itse välttelen tätä nykyä kaikkia viljoja, mutta huomasin silti kaipaavani näkkileipää. No, tämä on aivan loistava vaihtoehto, jollei vielä parempi kuin tavallinen näkkäri. Siemenet runsaasti hivenaineita, kuituja, proteiinia ja terveellistä rasvaa, joten ne ovat siemennäkkäri on todellista superfoodia. Suosittelen!


Siemennäkkileipä


200g auringonkukansiemeniä

2 dl kurpitsansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

2 rkl psylliumia

2 rkl mantelijauhoa

Suolaa oman maun mukaan

5 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita. Anna taikinan turvota tunnin ajan. Taikinaa on todella tärkeä turvottaa tarpeeksi kauan, jotta siemenet eivät sitten turpoa vatsassa.

Levitä ohuelti kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Päälle voi halutessaan ripotella hieman sormisuolaa. Paista kiertoilmauunissa 160 asteessa 70 minuuttia. Irroita näkkileipä varovasti leivinpaperista ja murra sopiviksi paloiksi. Säilytä kuivassa paikassa.


 Tämä eilinen aamupala vilahtikin jo Instagramissa, siemennäkkäriä päällystettynä voilla, juustolla ja kinkulla sekä paistettu kananmuna ja tomaattia. Tämä pitää nälän poissa ja verensokerin tasaisena pitkään.



Ihanaa alkavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti