lauantai 2. elokuuta 2014

Karpin Jäätelökesä

Mikään ei voita jäätelöa näillä kesähelteillä, mutta mitä tehdä kun hiilihydraattitietoisuudesta on tullut elämäntapa, eikä kaupan jäätelötiskien sokerihöttö kiinnosta pätkääkään?!  No hommataan oma jäätelökone tietenkin!



Meille kotiutui vastikään OBH Nordican jäätelökone, jonka sain testikäyttöön Alphageek:iltä. Olen viime päivinä kokeillut eri variaatioita terveellisestä, lisäaineettomasta ja superherkullisesta jäätelöstä. Koneen mukana tuli kaksi etukääteen jäähdytettävää kulhoa, joiden vetoisus on kolmisen desiä. Kulhoja tulee jäähdyttää pakkasessa vähintään kahdeksan tuntia ennen jäätelöntekoon ryhtymistä. Pakkauksen mukana tulleessa ohjekirjassa oli muutama perusohje, joiden pohjalta rakensin meille karppaajille täydellisen ohjeen. Tätä ohjetta voi sitten muunnella oman maun ja fiiliksen mukaan.

Karppaajan Herkkujäätelö

2 dl vispikermaa
2 munan keltuaista
1/2 dl karppisokeria (tätä tuotetta en voi kehua tarpeeksi!)
Puolikas luomu vaniljatanko

Ainekset kaadetaan pakkasesta otettuun jäätelökulhoon, napsautetaan laite päälle, ja 10-15 minuutin kuluttua jätski on valmista. Helppoa ja vaivatonta!

Ensimmäiseen satsiin lisäsin tuoreita pensasmustikoita omalta pihalta ja toinen satsi sai makua parista raastetusta tumman suklaan palasta. Taivaallisen hyvää!





Pitää vielä kokeilla tehdä jäätelöä rakastamastani turkkilaisesta jugusta ja tietenkin sorbettia kotimaisista marjoista, joiden maku on nyt parhaimmillaan!

Herkullista viikonloppua teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti