maanantai 8. heinäkuuta 2013

Oma maa mansikka.....ja mustikka

Meillä on onnea, sillä tontillamme kasvaa kaikkennäköisiä luonnon omia herkkuja. Tarkoitan siis sellaisia, joita emme ole itse istuttaneet. Kävin tänään pihalla pitämässä pienen valokuvaussession jonka tuloksena sain paljon mukavia kuvia. Niitä on sitten ihana katsella keskellä kylmää talveä kun kaipaa kesän lämpöä ja vihreyttä.

Tonttimme etupuolella kasvaa metsämansikkaa ja pikkuherra käykin päivittäin
 sieltä poimimassa itselleen pientä suupalaa. Muistan itsekin kuinka ihanaa oli pikkutyttönä poimia omalta tontilta metsämansikoita ja herkutella niillä lämpiminä kesäpäivinä. Minulla oli oma pieni kori, johon keräsin metsämansikat ja heittäydyin siiten aina pihakeinuun niistä nauttimaan.

Lapsuuteni olen viettänyt kauniin järven rannalla ja oivalsin jo nuorena miten uskomaton Suomen luonto on. Vaikka lapsuuteni ajoista on kulunut tovi, tulen aina muistamaan kotitilamme ihanan tontin ja upean järvimaiseman. Paikka oli sanoinkuvaamattoman hieno, ja toivon niin että voisin jakaa kanssanne siitä kuvia, mutta niitä ei harmikseni ole digitaalisessa muodossa. Olisi myös hauska käydä lapsuudenkodissani, varsinkin nykyään kun valokuvaus on tärkeä harrastus. Sieltä saisi henkeäsalpaavan upeita maisemakuvia.



Takapihallamme kasvaa myös jonkin verran mustikoita, ja niitä on ilo käydä poimimassa vaikka aamupalalle luonnonjugurtin seuraksi ja pojan aamupuurolle.




Hienoa omistaa tällainen monipuolinen pala maata arvostetulta alueelta. Tontti on vanha, suojaisa ja vehreä. Olemme antaneet pihan vähän "villiintyä", sillä pidän luonnollisuudesta enemmän kuin esimerkiksi selkeistä istutusalueista.

 Kylämme on historiallinen Haikkoo, joka sijaitsee melko lähellä Porvoon keskustaa. Täällä on mukavat ulkoilumaastot ja meri lähellä. Kuuluisa Haikkoon Kartano sijaitsee noin kilometrin päässä talostamme. Runsaan kuukauden päästä olemme asuneet tällä 7 vuotta.

Aika kuluu nopeasti kun viihtyy kodissaan.

Ihanaa alkanutta viikkoa teille jokaiselle! Minulla pyörähti nyt käyntiin toinen lomaviikko.

- Melissa -

2 kommenttia:

  1. meillä myös tässä luonnonantimet ihan äärellään..ei oo kun nokka ulos työntää ja ottaa muutama askel. eikä ole naapuritkaan vinkumassa ajajoille kun meillä on niin kaukana lähimmätkin naapurit.

    VastaaPoista