tiistai 27. elokuuta 2013

Melissa's Season's Special: Apple Pie

Pihamme vanha iso omenapuu notkuu herkullisia omenoita ja meillä onkin se onni että nämä hedelmät sopivat vähän kaikkeen, eli ovat hyviä syöntiomenoita sen lisäksi että niistä saa mm. hyvää mehua ja hilloa. Muiden omenapuidemme hedelmät ovat niin hapokkaita että niitä ei ihan heti lähde vapaaehtoisesti mutustelemaan. Harmittaa kovasti kun tämän vanhan puun lajike ei ole tiedossa, sillä näitä haluaisin lisää. Puu on lisäksi niin vanha, että kyse voi hyvinkin olla jostakin yksittäisestä risteytyksestä.



Omenoista puuheen ollen päästäänkin sesongin herkkuun, eli omppupiiraaseen. Tämä piiras on tietenkin hyvää sellaisenaan, mutta vaniljakastike tai -jäätelö sopii kaveriksi kuin nappi silmään. Ja mitä parasta, tästä isosta piiraasta riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle.


Iso omenapiirakka

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta

Täyte:
8-10 omenaa
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia

Vispaa kananmunat kevyesti haarukalla ja lisää sokeri, vaniljasokeri sekä sulatettu voi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa ja lisää sitten taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Kuori ja pilko omenat oman makusi mukaan ja levitä taikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään pieneen kulhoon ja siroittele seos omenoiden päälle ennen piiraan uuniin laittamista. 

Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.



Enjoy!

- Melissa -


4 kommenttia: