tiistai 17. syyskuuta 2013

Kierrätystä ja pihajuttuja

Kierrätys on minun juttuni kaikin tavoin. Meillä kierrätetään ihan kaikkea lasista kodin tavaroihin. Voitte siis kuvitella kuinka innoissani olin, kun sain eilen vihdoinkin hankittua oman kompostorin! :) Pohdittiin illalla miehen kanssa mihin kohtaan pihaa sijoittaisimme tämän vähemmän kauniin, suuren astian. Esteetön kulku vuoden ympäri ja muutama muu tärkeä seikka sai meidät lopulta päätymään asettamaan kompostorin jäteastiamme lähelle. Siellä se on vanhojen kuusien suojassa aika mukavasti piilossa katseilta mutta silti hyvällä paikalla. Jee!


Tänään kävimme paikallisessa taimimyymälässä hakemassa pihamme kahden nuoren omenapuun suojaksi jyrsijäverkkoa. Puput ovat kahtena viime talvena järsineet pieniä omenapuitamme niin pahasti, että taitaa olla pienoinen ihme että ovat tänä päivänä ylipäänsä elossa. Haavasuojaa olen keväisin levittänyt tarkasti ja leikannut puista pahimmat vauriot kärsineet oksat pois.

Verkon lisäksi kotiutin pihamme ensimmäisen luumupuun. Valitsin itsepölytteisen "Victorian", joka on vanha Englantilainen lajike jonka hedelmä on suuri, makea ja vähähappoinen. Luumun keltaisen pohjavärin päälle kehittyy täplikäs, punainen peiteväri. Sisältä hedelmä on mehukas, kiinteä ja vaaleankeltainen. Nam nam nam :)

Kuva: www.prisma.fi

Huomenna leikkauksesta on kulunut viikko, mutta täällä mennään kyllä ihan saman kaavan mukaan edelleen. Lääkäri oli oikeassa kun sanoi toipumisen olevan kivuliasta ja hidasta. Tänään kipuja on ollut enemmän kun yleensä. Johtunee siitä kun kävimme hieman kaupoilla eilen ja tuli käveltyä jonkin verran. Rauhallisella liikkumisella pitäisi tosin olla myönteinen vaikutus toipumiseen, joten toivon mukaan tuo teki hyvää vaikka olo onkin tänään vähän kipeämpi.

Positiivisena ihmisenä tiedostan kuitenkin että parempaa kohti mennään ja kohta olenenkin entistä ehommassa kunnossa. Pääkoppa mielisi jo töihin vaikka kroppa on toista mieltä. No, töihin ei ole lääkärin mukaan asiaa ennen lokakuun puoltaväliä, joten vielä on sairaslomaa jäljellä. Onneksi on tämä blogi, johon voi keskittyä kaiken fyysisen rasituksen ollessa kiellettyä.

Syksyn myötä teille, rakkaille lukijoilleni, onkin luvassa kaikennäköistä mukavaa. 

Aurinkoista tiistain jatkoa! Palaillaan taas!

Ps. olettehan jo osallistuneet Facebookin puolella voimassa olevaan yllätysarvontaan? :)

- Melissa -

4 kommenttia:

  1. hei kiitos tuosta luumu jutusta. meillä luumuja etsinässä tontille ja taidankin haluta justiinsa tuota lajiketaa mitä teilläkin on :)

    VastaaPoista
  2. Olen myös miettinyt luumupuuta. Kiva vinkki:) Tsemppiä toipumiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! <3 Itse olin miettinyt luumupuun hankkimista pari vuotta ja nyt se sitten hommattiin vihdoin :)

      Poista