tiistai 3. syyskuuta 2013

Melissa's Season's Special: Tuoreet Juurekset

Nyt nautitaan hyvät ystävät terveellisistä ja tuoreista juureksista! Nam! 

Meillä juureksia kypsennetään usein uunissa ja syödään lihan tai kalan lisukkeena sekä aika ajoin ihan sellaisenaan.


- Ruokaisat Uunipunajuuret -

Kuori ja lohko sopiva määrä punajuuria ja laita uunivuokaan. Itse ostan yleensä kilon pussin ja käytän kokonaan. Lisää lohkojen päälle oliiviöljyä, merisuolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä oman maun mukaan. Sekoita jotta maut leviävät tasaisesti.

 Kypsennä punajuuria 200-asteessa 40 - 60 min. riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. Itse pidän melko pehmeistä juureksista, joten annan olla uunissa tunnin verran. Murusta uunista tulleiden punajuurten päälle pehmeää fetajuustoa ja lisää purkillinen kapriksia. 

Tämä ensimmäinen herkku on ruokaisa, joten se sopii syötäväksi sellaisenaan vaikka vihersalaatin kanssa. Reseptin bongasin muistaakseni aikoinaan "Yhteishyvä"-ruokalehdestä. Voi tosin olla, että resepti on muuttunut ajan myötä niinkuin meillä usein tuntuu käyvän. Muuttelen, yhdistelen ja keksin omia reseptejä tämän tästä.





Alla olevat uunijuurekset on valmistettu samalla tavalla kuin punajuuret, mutta näiden kanssa syötiin kananpojan pihvejä, eikä näihin lisätty fetajuustoa tai kapriksia. Tässä kokoonpanossa on 4 punajuurta, 2 porkkanaa, 1 bataatti ja yksi iso punasipuli sekä oman yrttitarhan timjamia. Tähän murskasin myös 4 valkosipulinkynttä makua antamaan.






Tässä suoraan uunista tulleena. Mikä hurmaava tuoksu!




Mukavaa tiistaita teille kaikille! 

 ❤  
- Melissa -

1 kommentti: