sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Omppuja omppuja!

Takana on erityisen lämmin ja aurinkoinen syyskuinen sunnuntai ja päivän ulkoilun yhteydessä nappasimme pihamme vanhasta omenapuusta muutamat omput.







Poika söi suoraan puusta yhden ompun ja lopuista teinkin helpon ja herkullisen Omena- kaurahyveen. Tarkkaa reseptiä tälle syysherkulle minulla ei ole, sillä olen valmistanut tätä hyvettä aina ihan vain näppituntumalla ilman sen tarkempaa ohjetta. Näitä ohjeita tuntuu löytyvän netistä vaikka kuinka monta, mutta tässä teille kuitenkin viittellinen ohje omasta tekeleestäni.

Omena- kaurahyve

Vähintään 10 kotimaista omenaa ( koosta riippuen käytän itse 10 - 15 omenaa)
0,5 dl fariinisokeria
Kanelia oman maun mukaan ( itse laitan noin 2 rkl)
150 g voita
Sokeria omenoiden happamuuden mukaan ( n. 1-1,5 dl)
2 tl vaniljasokeria
5-6 dl kaurahiutaleita

Kuori ja viipaloi omenat. Itse pidän melko ohuista viipaleista. Asettele viipaleet uunivuokaan ja ripottele omppujen päälle fariinisokeri-kanelisekoitus sormin. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa omenaviipaleiden päälle ja paista 200 asteessa n. 20 min. tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikeen kanssa.




Herkullista sunnuntaita jokaiselle!

❤  
- Melissa -

5 kommenttia:

  1. Omenahyve on mahtavaa!! Tarttiskin tehdä pitkästä aikaa. :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on! Ja niin helppoa tehdä!

      Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle myös Mervi :)

      Poista
  2. Omenahyve on kyllä herkkua :)

    VastaaPoista
  3. Toi on niin hyvää! Kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista