sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Sunnuntain syyspuuhia

Tervehdys! Täällä on touhukas sunnuntai takana. Aamusta kävin noutamassa Facebookin myyntiryhmästä bongaamani kattovalaisimen. Kyseinen yksinkertainen, musta kattokruunu tulee olohuoneen viereiseen huoneeseen ja se hyvin pitkälti identtinen olohuoneen kruunun kanssa. Lampunhakureissun jälkeen jäimme jälkikasvun kanssa pihalle puuhastelemaan. Viimeiset kesäkukat saivat kyytiä ja istutin molemmat laventelit kukkapenkkiin. Nyt odotetaan sitten jännityksellä selviääkö kumpikaan talvesta. Veikkaan että jos selviää, niin se on tuo paksuvartinen lajike. Ajattelin varmuudeksi vielä myöhemmin syksyllä laittaa molempien taimien päälle reilusti lehtiä jotta olisivat mahdollisimman suojassa. Verannalta ovat tosiaan nyt kaikki pelargonit viety talvisäilytykseen ja siirsin myös molemmat oliivipuut sisätiloihin. Toivottavasti nekin jaksavat sinnitellä talven yli. 

Verannalta löytyvät myös nämä ihanat lyhdyt, jotka ovat patinoituneet kauniisti vuosien saatossa. Pesin lyhdyt kunnolla kesän jäljiltä ja nyt niissä on taas mukava polttaa kynttilöitä hämärän tullen. Lyhtyjä pestessä innostuin myös pesemään verannan ikkunat. Ne olivat jo ehtineet likaantua vaikka pesinkin ne loppukesästä.







Näin syksyllä veranta saa meillä aina pelkistetymmän ilmeen, mikä toisaalta tuntuu ihan luonnolliselta kun tila on talvella kylmä, eikä siellä pysty vuoden kylminä aikoina viettämään yhtään aikaa. Talven pakkasilla verannan läpi kuljetaan vain nopeasti sisätiloihin ja toisin päin. Tällä hetkellä tilaa koristaa yksi ainokainen valkoinen calluna. Lokakuussa minulla on tapana hakea pieni kuusi metsästä ja tehdä siitä jokin yksinkertainen asetelma muistuttamaan tulevasta joulun odotuksesta.






Nyt onkin sopiva aika tehdä vähän popcornia ja katsoa sunnuntain kunniaksi jokin jännittävä elokuva.

Toivottavasti teilläkin on ollut mukava viikonloppu! Hymyä uuteen viikkoon!


- Melissa -

6 kommenttia: