tiistai 17. helmikuuta 2015

Niksejä flunssakierteen taltuttamiseksi ja arvonnan voittaja


Aurinkoista tiistaita!

Ulkona paistaa aurinko ja kovasti houkuttelisi lähteä pienelle kävelylle, mutta flunssa on taas äitynyt sen verran pahaksi, että paras pysyä sisätiloissa ja levätä. Eilen iski myös silmätulehdus, joten melko puolikuntoisena on tämä(kin) viikko käynnistetty.

Pohdiskelin tuossa taannoin, että mistä ihmeestä tämä meidän perheen flunssakierre voi johtua. Tulin siihen lopputulokseen, että yksittäistä syypäätä tähän tuskin löytyy vaan tämä kaikki on varmasti monen asian summa. Taustalla on kuitenkin pitkä, pimeä ja sateinen syksy ja elämänmuutosten mukanaan tuomat uudet haasteet. Poikahan aloitti syksyllä päiväkodin, ja on sen myötä tuonut kotiin jos minkämoista tautia ja pöpöä. Vastustuskykyä näille tarhoissa pyöriville taudeillehan meillä ei tietenkään ole ollut, joten tässä kai se lopputulos sitten on.

Nyt pyytäisinkin teitä jakamaan hyväksi toteamianne poppaskonsteja sitkeän flunssan taltuttamiseksi. Meillä syödään terveellisesti ja vitamiinilisät on myös käytössä, joten minua kiinnostavat lähinnä sellaiset "isoäitini tapasi syödä päivittäin pari teelusikallista kurkumaa, eikä sairastanut miltei koskaan"-tapaukset. Toisin sanoen, miten lääkitä/ torjua flunssaa ja lisätä vastustuskykyä luonnollisin menetelmin?

Viikonloppuna aloin nauttimaan aamun alkajaiseksi kupillisen lämpimään veteen sekoitettua sitruunan mehua ja olen syönyt yhden ra'an valkosipulinkynnen joka päivä. Katsotaan auttaako vastustuskykyä vahvistamaan!

Antakaapa vinkkejä! Olisin niistä todella kiitollinen! :)

Ja hei!
Sunnuntaina päättyneen arvonnan voittaja on myös selvillä. Ihanan "Mandrem"-peiton voitti tällä kertaa "Snow White Dreams" blogin "Sanna". Sanna on saanut asian tiimoilta sähköpostia.

Onnea voittajalle ja kiitos palkinnon lahjoittaneelle House By F:lle!

Nyt toivottelen teille hyvää oloa ja mieltä tähän tiistaihin ja jatkan sohvalla lepäilyä.

Moikka!

6 kommenttia:

 1. Oi voi, pikaista paranemista!
  Itse olen huomannut että riittävä lepo
  auttaa parantumaan huomattavasti nopeammin flunssasta. Nyt vain lepoa, särkylääkettä ja paljon juotavaa :)

  VastaaPoista
 2. Mitään tieteellistä näyttöä tästä ei ole, mutta ainakin itseäni helpottaa lämmin mustaviinimarjamehu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä ei tuota mehua kotoa löydykään, joten pitänee kipaista kauppaan ostamaan. Kokeilen ehdottomasti! :)

   Poista
 3. Mun flunssajuoma tehdään näin: kattilassa keitetään vettä ja inkiväärinpaloja jotka sitten siivilöidään pois. Juomaan puristetaan vielä tuoreen sitruunan mehu ja tilkkanen hunajaa. :)

  VastaaPoista