perjantai 27. joulukuuta 2013

Minä ja Blogiperiaatteeni- haaste

Sain Nuapurissa- blogin Marjukalta kiinnostavan haasteen, jossa on tarkoitus kertoa omista periaatteistaan ja bloggaamisen taustoista. Olen viime aikoina saanut melko paljon haasteita, enkä enää ole vastaillut kaikkiin, vaan päättänyt käydä ainoastaan sellaisen haasteiden kimppuun, jotka ovat oikeasti mielenkiintoisia ja joiden uskon kiinnostavan myös teitä lukijoita.

- Perusjutut -

Mietin bloggaamisen aloittamista vuoden päivät. Aluksi se tuntui kuitenkin jollain tapaa kaukaiselta ajatukselta, sillä olin vastikään tullut äidiksi ja vauva vei kaiken aikani ja huomioni. Ajatus kyti kuitenkin mielessäni, ja palattuani äitiyslomalta työelämään päätin vihdoin tarttua härkää sarvista. Tässä sitä nyt ollaan. On tämä vain niin hauskaa ja antoisaa! :)

Haasteen aloittanut Johanna Löytö- blogista toivoi  haasteeseen vastaavien bloggaajien julkaisevan itsestään postauksen yhteydessä valokuvan. Tässä tällainen jouluinen otos, jossa toinen silmäni jostain syystä on ihan mustan näköinen. :D 

 
Tyyliltään blogi on sisustusblogi, johon eksyy ajoittain esim. leivontaa ja lifestyle-juttuja. Pyrin pitämään blogini melko pinnallisena, ja keskityn välittämään asiani pääosin valokuvieni kautta. En muutenkaan pohdi täällä syntyjä syviä, vaan pitäydyn melko pitkälti aiheessa, eli sisustuksessa.

Tiesin myös alusta asti, etten halua että lapseni esiintyy blogissa, varsinkaan niin että hänet pystyy kuvista tunnistamaan. Tämä on kuitenkin vain oma päätökseni, enkä missään nimessä tuomitse sellaisia bloggaajia, jotka haluavat tuoda lapsensa esille blogeissaan.
 
- Teksti ja ulkoasu -

Pyrin pitämään tekstin lyhyenä ja ytimekkäänä ja visualistina uskon siihen, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Valokuvat ovat siis ehdottomasti blogini perusta. Ulkoasun tulee olla melko yksinkertainen ja esteettinen.

- Yhteistyö ja mainonta -

Minulla on muutamia yhteistyökumppaneita enkä vieroksu asiaa. Mainostan mielelläni itselleni mieluisia ja laadukkaita tuotteita, mutta en missään nimessä lähtisi mainostamaan mitä tahansa. Mainoksia sisältävät postaukset merkitsen selkeästi "blogiyhteistyö"- tekstillä.
 Mainosbannerit eivät häiritse minua, kunhan niitä ei ole liikaa.

- Kuvat -

Kuten aiemmin mainitsin, ovat kuvat oman bloggaamiseni kivijalka. Valokuvaaminen on ollut rakas harrastukseni jo 15 vuoden ajan ja intohimoisena sisustajana olen parin vuoden ajan kuvaillut paljon sisustuskuvia. Kuvat ottaa Canon 600D- kamera.

- Liitännäiset -

Blogi löytyy myös Facebookista, Pinterestistä, Blogilistalta sekä 
Bloglovin'ista. Linkkikuvakkeet näihin löytyvät blogin sivupalkista. Instagramiinkin on tarkoitus liittyä jossain vaiheessa. :)

- Postaustahti -

Kirjoittelen fiiliksen mukaan, joskus enemmän ja joskus vähemmän, mutta sanotaanko vaikka että 2-3 kertaa viikossa. Postaan silloin kun mieleni tekee, enkä koe minkäänlaista paineita blogin suhteen. Bloggaamisen pitää olla mukavaa! :)


En lähde haastamaan tiettyjä blogeja tähän mukaan, mutta nappaa ihmeessä haaste mukaan jos kirjoittelet blogia! Tämä on mielestäni kiinnostava haaste niin bloggaajan kuin lukijoidenkin kannalta.

Nyt toivottelen teille mukavaa perjantaita ja lähden pikkumiehen kanssa pienille päikkäreille!

Palataan pian!

❤ 

6 kommenttia:

 1. Tämä oli mielenkiintoinen lukea :-) tosi mukava kun teit tämän :-) ja erittäin hyvin kirjoitit asiat :-)♡

  Mukavaa perjantaita ♡

  VastaaPoista
 2. Olipas mielenkiintoinen haaste! Taidan itsekin tehdä tämän ensi vuoden puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! Tämä on tosiaan mielenkiintoinen haaste. Tykkäsin itsekin :)

   Poista
 3. Kiva kun vastasit haasteeseen! Hyvät on periaatteet. :)

  VastaaPoista