eippa ihanaiset! Eikö olekin mahtavaa kun eletään jo torstaita ja huomenna on perjantai?! Ihanaa! Viikonloput on parhaita!
Ajattelin näin viikonlopun lähestyessä
jakaa kanssanne erittäin helpon ja suussa sulavan piirakan ohjeen, josta
riittää syötävää suuremmallekin porukalle. Tämä piirakka taipuu
moneksi, sillä siinä voi käyttää täytteenä omenaa, raparperia tai vaikka
marjoja. Tällä kertaa laitoin täytteeksi raikasta, tuoretta raparperia.
Reseptin olen aikoinaan saanut tädiltäni ja siitä on helppoutensa ja
muunneltavuutensa vuoksi tullut yksi luottoresepteistäni.
Iso Raparperipiirakka
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
Raparperia oman maun mukaan
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
Vatkaa kananmunat kevyesti haarukalla ja
sekoita joukkoon sokerit ja voisula. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe
keskenään ja lisää munaseokseen. Levitä taikina leivinpaperoidulle
pellille, leikkaa raparperit sopiviksi palasiksi ja ripottele taikinan
päälle. Sekoita sokeri ja kaneli ja levitä seosta raparpereiden päälle.
Paista 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Leikkaa viilentynyt
piiras haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti sellaisenaan tai jäätelön
kanssa.
Helppoa ja niin herkullista!
Ihanaa torstain jatkoa!
❤
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti