Tein juhannuksen kunniaksi Strawberry Cobbler:ia, joka sopii mainiosti
jälkkäriksi vaikka grilliruuan päätteeksi. Tämä herkku on todellinen
kesäsuosikki meillä!
Strawberry Cobbler
Täyte:
500g tuoreita mansikoita
3 rkl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
Cobbler:
100g voita
1 dl sokeria
1,5 dl kauraryynejä
1 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vispikermaa
1 kananmuna
Voitele (piiras)vuoka ja paloittele
mansikat. Ripottele tomusokeri- perunajauhoseos tasaisesti marjojen
päälle ja vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita jahot ja
kauraryynit erillisessä kulhossa ja lisää asteittain voiseokseen. Lisää
seokseen viimeisenä kananmuna ja vispikerma. Levitä seos marjojen päälle
ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa kunnes pinta on kauniin
ruskea (n. 20 min).
Vinkki! Cobblerin voi tehdä melkein mistä
majoista tai hedelmistä tahansa! Halusin herkutella tällä kertaa
ensimmäisillä kotimaisilla mansikoilla, ja laitoin sekaan myös hieman
raparperia. Cobbler on parhaimmillaan vaniljajäätelön tai -kastikkeen
kera.
Ihanaa Juhannusta murut!
❤
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti