perjantai 20. kesäkuuta 2014

Midsummer Strawberry Cobbler

Tein juhannuksen kunniaksi Strawberry Cobbler:ia, joka sopii mainiosti jälkkäriksi vaikka grilliruuan päätteeksi. Tämä herkku on todellinen kesäsuosikki meillä!





Strawberry Cobbler

Täyte:
500g tuoreita mansikoita
3 rkl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja

Cobbler:
100g voita
1 dl sokeria
1,5 dl kauraryynejä
1 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vispikermaa
1 kananmuna

Voitele (piiras)vuoka ja paloittele mansikat. Ripottele tomusokeri- perunajauhoseos tasaisesti marjojen päälle ja  vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita jahot ja kauraryynit erillisessä kulhossa ja lisää asteittain voiseokseen. Lisää seokseen viimeisenä kananmuna ja vispikerma. Levitä seos marjojen päälle ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea (n. 20 min).

Vinkki! Cobblerin voi tehdä melkein mistä majoista tai hedelmistä tahansa! Halusin herkutella tällä kertaa ensimmäisillä kotimaisilla mansikoilla, ja laitoin sekaan myös hieman raparperia. Cobbler on parhaimmillaan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Ihanaa Juhannusta murut! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti