sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sunday stew



Syky on täällä - myös mitä ruuanlaittoon tulee. Näin ollen havahduinkin tässä eilen siihen, että teki hurjasti mieli lihapataa. Pataruuat kun kuuluvat vahvasti syksyyn ja talveen.

Tämän syksyn ensimmäistä lihapataa aloin valmistamaan jo aamulla, kun paloittelin ja suolasin ison palan possun ulkofilettä. Puoli yhdeltätoista pata oli jo uunissa. Vaikka tämänkertaiseen sunnuntairuuan tekoon menikin vähän enemmän aikaa, on pataruuat siitä niin kivoja, että ruoka valmistuu yleensä enemmän tai vähemmän itsekseen uunissa. Kaiken lisäksi padan aineksia voi vaihdella fiiliksen mukaan. Tänään pataan meni porsaan ulkofilettä, suppilovahveroita, sipulia ja pekonia. Inspiraationa toimi tämä resepti, tosin tapani mukaan hieman muunneltuna. ;)

Padan kaveriksi paistoin uunissa sesongin tuoreita juureksia ja tomaatteja omalta pihaltamme. 

Tämän terveellisemmäksi ruoka ei oman mittapuuni mukaan tule. 
Ja herkullista kuin mikä! Nam! 

Ihanaa sunnuntaita sulle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti