tiistai 19. heinäkuuta 2016

Kokemuksia kalkkimaalilla maalatusta keittiön pöydästä


Viime vuoden keittiöremontin myötä päätin maalata keittiön pöydän valkoiseksi kalkkimaalilla. Harmikseni on kuitenkin pakko todeta, ettei tämä loppupeleissä ollut kovinkaan hyvä valinta. 

Pöydän pinta kellertää, ja siihen jää jäljet kaikesta siihen läikkyneestä, oli se sitten mehua, kahvia, tai  lapsen vesivärejä. Maalipinta myös rikkoontuu pienimmästäkin raapaisusta. Ja tämä kaikki vaikka maalausprosessi tehtiin täysin maalin jälleenmyyjän ohjeiden mukaisesti. En siis henkilökohtaisesti voi suositella keittiön pöydän maalaamista kalkkimaalilla.

Suunnitelmissa onkin pöydän pinnan uudestaan hiominen ja rautakaupasta ihan tavallisen huonekalumaalin hakeminen. Eiköhän tuo sillä korjaannu! :) Harmittaa kuitenkin, koska pidän periaatteessa kovastikin tuosta kalkkimaalin huolettomasta lookista.

Nyt kuitenkin koiranpennun kanssa ulos pihalle! 
Ihana loma! :)

Voikaa hyvin ja kivaa päivää teille kaikille!

16 kommenttia:

 1. Melissa, uusi kalkkimaali pintaan ja sutaset JDL oma lakka päälle, kestää käytön. Tekstuuri pysyy samana. Lakka myöskin uv suojattu :) Helppo ja nopea.... säästyt hiomiselta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen malannut Annie Sloanilla, enkä tiedä uskallanko enää kokeilla toista kalkkimaalia. Menee rahat ja työ hukkaan.... :/

   Poista
 2. Minäkin maalasin yhden tuoli kalkkimaalilla ja ei kovin kauaa mennyt, kun maali lähti selkänojasta, josta tuolia siirrettin...ei hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo maalasin myös meidän tuolit tuolla, ja ne on miltei kamalemman näköiset kuin tuo pöytä...voi kurjuuden kurjuus! :(

   Poista
 3. Mä oonkin ihmetellyt, että niinkö mukamas kalkkimaali käy kaikkeen, kun sitä vähän siihen malliin mainostetaan. Minä kun en ole uskonut, että kalusteissa kestäisi muu kuin oikea kalustemaali. Näköjään kannatti olla epäileväinen ja odottaa testituloksia ;-) No, ei sitten muuta kuin kalustemaalia pintaan. Työn iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kokemukseni pelasti edes jonkun tekemästä samaa virhettä :D

   Poista
 4. Totta, kalkkimaali on jotenkin mukavampi just sen rennon lookin takia, mutta ikävää jos noin epäkäytännöllinen pöydänpinnassa. Äitini maalasi ruokapöydän ihan tavallisella valkoisella huonekalumaalilla. Lopputulos tietty siisti, mutta just se relaxed feeling siitä tietty puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, ja se relaxed on just mun juttu! ;) Sen takia en ole edelleenkään saanut haettua kalustemaalia kaupasta....

   Poista
 5. Samat kokemukset täällä. Maalasin myös keittiön pöydän ja laitoin vahan päälle niin jälkiä jää. Tytär leipoi pullaa leikkuulauta tuon pöydän päällä ja nyt on kivat kulumajäljet pöydässä. Olohuoneen pöydän maalasin Betolux maalilla ja kestää, mutta kiiltää. Helmi kalustemaalia ajattelin koittaa tuohon pöytään seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerropa Marita sitten kokemuksiasti Helmi-kalustemaalista keittiön pöydässä! :)

   Poista
 6. Hei, luinkin jostain, että rautakaupasta ostettu vesiohenteinen matta kalustelakka sopii päälle, jolloin varmaankin kestää kulutusta huomattavasti paremmin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellaisella käsittelin pöydän pinnan maalaamisen jälkeen, ja läpi puski tosi rumasti keltaista sävyä ja silti jäi myös jälkiä. En siis edelleenkään suosittele ;)

   Poista
 7. Ok, no hyvä tietää... Lipastoihin soveltuu varmastikin ihan hyvin.. ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalasin meidän Tv-tason kokeeksi myös, ja myös siihen on jäänyt tv:n jalustasta tosi inhottavat jäljet, joita ei saa pois. Harmillista :(

   Poista
 8. Mulla on pienen pieni purkki kalkkimaalia ollut jemmassa jo pitkään ja ajattelin nyt viikonloppuna maalata jakkaran, mitä varten maalin joskus ostin. Mutta hmm, onkohan sittenkään hyvä idea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni jakkara joka ei ole jatkuvassa käytössä on ehkä ihan ok :)

   Poista