Mikään ei voita jäätelöa näillä kesähelteillä, mutta mitä tehdä kun
hiilihydraattitietoisuudesta on tullut elämäntapa, eikä kaupan
jäätelötiskien sokerihöttö kiinnosta pätkääkään?! No hommataan oma
jäätelökone tietenkin!
Meille kotiutui vastikään OBH Nordican jäätelökone, jonka sain testikäyttöön Alphageek:iltä.
Olen viime päivinä kokeillut eri variaatioita terveellisestä,
lisäaineettomasta ja superherkullisesta jäätelöstä. Koneen mukana tuli
kaksi etukääteen jäähdytettävää kulhoa, joiden vetoisus on kolmisen
desiä. Kulhoja tulee jäähdyttää pakkasessa vähintään kahdeksan tuntia
ennen jäätelöntekoon ryhtymistä. Pakkauksen mukana tulleessa
ohjekirjassa oli muutama perusohje, joiden pohjalta rakensin meille
karppaajille täydellisen ohjeen. Tätä ohjetta voi sitten muunnella oman
maun ja fiiliksen mukaan.
Karppaajan Herkkujäätelö
2 dl vispikermaa
2 munan keltuaista
1/2 dl karppisokeria (tätä tuotetta en voi kehua tarpeeksi!)
Puolikas luomu vaniljatanko
Ainekset kaadetaan pakkasesta otettuun
jäätelökulhoon, napsautetaan laite päälle, ja 10-15 minuutin kuluttua
jätski on valmista. Helppoa ja vaivatonta!
Ensimmäiseen satsiin lisäsin tuoreita
pensasmustikoita omalta pihalta ja toinen satsi sai makua parista
raastetusta tumman suklaan palasta. Taivaallisen hyvää!
Pitää vielä kokeilla tehdä jäätelöä
rakastamastani turkkilaisesta jugusta ja tietenkin sorbettia
kotimaisista marjoista, joiden maku on nyt parhaimmillaan!
Herkullista viikonloppua teille kaikille!
❤
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti