perjantai 15. elokuuta 2014

Feta- pinaattipiirakka Hiilaritietoiselle

Tämän kuluneen kesän helteiden aikana on tehnyt usein mieli suolaista ruokaa, joten ajattelin viikonlopun kunniaksi jakaa kanssanne suussasulavan feta- pinaattipiiraan ohjeen. Tämä piiras toimii niin arkiruokana kuin juhlapöydän herkkunakin. Ohjetta voi jokainen muunnella oman maun mukaan, mutta tämä nimenomainen ohje on kyllä aivan huippuhyvä!




Hiilaritietoisen Feta- Pinaattipiirakka

Pohja:
100g voita
1,5dl mantelijauhoa
1/2 dl psylliumia
Suolaa
2 rkl kylmää vettä
2 dl juustoraastetta

Täyte:
Purkki kermaa (2dl)
2 kananmunaa
Pussillinen pakastepinaattia
Fetajuustoa kuutioituna

Nypi keskenään huoneenlämpöinen voi ja jauhot. Lisää kylmä vesi ja juustoraaste. Levitä taikina piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa n. 10 minuuttia.
Valmista täyte pohjan esipaiston aikana. Vispaa kerma ja munat ja lisää sula pinaatti. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele viimeisenä fetajuustokuutioita ympäri piirakkaa.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia ja tarjoa raikkaan salaatin kera.
Helppoa ja terveellistä! Siitä mä tykkään!

Aurinkoista perjantaita ja nauttikaa tästä elokuisesta viikonlopusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti