Tämän kuluneen kesän helteiden aikana on tehnyt usein mieli suolaista
ruokaa, joten ajattelin viikonlopun kunniaksi jakaa kanssanne
suussasulavan feta- pinaattipiiraan ohjeen. Tämä piiras toimii niin
arkiruokana kuin juhlapöydän herkkunakin. Ohjetta voi jokainen muunnella
oman maun mukaan, mutta tämä nimenomainen ohje on kyllä aivan
huippuhyvä!
Hiilaritietoisen Feta- Pinaattipiirakka
Pohja:
100g voita
1,5dl mantelijauhoa
1/2 dl psylliumia
Suolaa
2 rkl kylmää vettä
2 dl juustoraastetta
Täyte:
Purkki kermaa (2dl)
2 kananmunaa
Pussillinen pakastepinaattia
Fetajuustoa kuutioituna
Nypi keskenään huoneenlämpöinen voi ja jauhot. Lisää kylmä vesi ja juustoraaste. Levitä taikina piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa n. 10 minuuttia.
Valmista
täyte pohjan esipaiston aikana. Vispaa kerma ja munat ja lisää sula
pinaatti. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele viimeisenä
fetajuustokuutioita ympäri piirakkaa.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia ja tarjoa raikkaan salaatin kera.
Helppoa ja terveellistä! Siitä mä tykkään!
Aurinkoista perjantaita ja nauttikaa tästä elokuisesta viikonlopusta!
❤
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti