maanantai 13. lokakuuta 2014

Mantelisämpylät

Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavakin voi herkutella uunituoreella, suussasulavalla leivällä. Omiin aamuihini kuuluvat nykyään lähes poikkeuksetta mantelisämpylät. Taikina on valmis parissa minuutissa ja itse sämpylät uunista riippuen n. 10 minuutissa. Näitä herkkuja pyöräyttää siis pellillisen vaikka ihan tavallisena arkiaamunakin.

Mantelisämpylät

2 kananmunaa
3 rkl rahkaa
1 dl mantelijauhoa
1 dl kaurarouhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
3 dl juustoraastetta

Vatkaa munat ja sekoita mukaan rahka. Lisää kuivat aineet ja juustoraaste. Tee lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille 4 - 5 palleroa ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on kauniin kullanruskea.




Uunituore sämpylä, kunnon nokare voita ja kermajuustoa, isoa kahvikupillista tietenkään unohtamatta.

Perfect!

3 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, näitä on pakko kokeilla! :D Näyttävät tosi herkullisilta. :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä niin herkullisen näköisiä! :-) Tässä tulee vesikielelle näin aamutuimaan, maittaisi kyllä nyt hyvin :-)
    Täytyy kokeilla jos onnistuisi ilman kananmunia, korvaavalla aineella, tekisin erittäin mielellään tälläisellä reseptillä! :-)

    Kiitos tästä Melissa! <3

    VastaaPoista
  3. Mä oon myös tehnyt näitä mantelileipiä joskus aikoinaan ollessani vhh -ruokavaliolla. Nämä on kyllä niin herkkuja! Pitäiskin ehkä tehdä tässä lähiaikoina.. :)

    VastaaPoista