lauantai 13. joulukuuta 2014

Lauantain puuhiaHeippahei! 

Aamulla oli pakko hieraista silmiä kun ikkunan ulkopuolella komeili aivan henkeäsalpaavan kaunis lumimaisema. En todellakaan ollut odottanut lunta, ja A:kin innostui tästä harvinaisesta ilmiöstä niinkin paljon, että pomppi ympäri keittiötä innokkaasti huutaen "jee, tänään on joulu"! Ihana muksu! :)

Iltapäivällä leivottiin sitten piparkakkuja suvun vanhalla respetillä, ja pitkän kaavan mukaan tietenkin. Tai itse asiassa leipominen jäi suurimmilta osin omalle vastuulleni, sillä meidän pikkumies ei totta puhuen ole mikään kovin innokas leipuri. Täällä ei siis seistä koko perhe vierekkäin piparintuoksuisina, tonttulakit päässä taikinaa kaulimassa. Ehei! :D Hyvä kun sain pojan painamaan taikinaan edes parit muumipiparit! 

Jouluihmisenä nautin kuitenkin suuresti tällaisista omaan lapsuuteeni juontavista traditioista, ja toivon tietenkin oman lapseni oppivan pitämään niistä myös. Uunissa paistuvien pipareiden tuoksussa on sitä joulun taikaa, jonka toivoisi suotavan aivan jokaiselle.

Piparintuoksuista iltaa juuri sinulle!

4 kommenttia:

 1. Namskis... Ihana traditio, ja tuo varmaan juuri sen tunnelmallisen joulun odotuksen sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 2. Haha, mää oon erikoistunu piparitaikinan syöntiin. Valmiit piparit ei vaan maistu, taikina senki eestä. :D

  VastaaPoista
 3. ihania pipareita ja rakkaita joulutunnelmia &-tradioita teillä <3

  VastaaPoista
 4. Lapset on niin ihania, koska he innostuvat pienistäkin asioista. :)

  Kävin tänään moikkaamassa vanhempieni, mikä oli virhe. Äiti nimittäin "pakotti" mut leipomaan karpalokääretortun ja pipareita. ;)

  VastaaPoista