Lueskelin loppuviikosta postilaatikkoomme ilmestynyttä uusinta "Älskade Hem"-lehteä ja bongasin sieltä innostavia mutakakkureseptejä. Erityisen paljon kiinnostuin lehdessä esitellystä "Mrs White"-nimisestä mutakakusta, vaikka esittelyssä olivat myös jännittävät chili-, kirsikka- ja banaanimutakakut. Valkosuklaisen kakun resepti ei tosin kokonaisuudessaan itseäni miellyttänyt, joten rakensin jälleen kerran oman reseptini tuon lehdessä olleen ohjeen pohjalta. Eilen sitten leivoin tuon kakun, ja voi luoja että siitä tuli herkullinen! Tätä teidän on ihan pakko kokeilla!
Valkosuklaa- sitruunamutakakku
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 rkl vaaleaa siirappia
100 g voita
200g valkosuklaata
1 sitruunan kuori
Kookoshiutaleita leivitykseen
*
Mutakakkuja tehdessä on hyvä muistaa, että niiden kohdalla tulee sekoittaa ainekset varovasti käsin, eli ei vispata. Valkosuklaa on tunnetusti erittäin makea, joten valkosuklaasta tehty mutakakku vaatii tasapainokseen esim. sitruunaa, mustikkaa tai karpaloa. Itse pidän sitruunan ja valkosuklaan liitosta.
*
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään yhteen kulhoon ja kananmuna ja siirappi toiseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita muna-siirappiseokseen. Raasta joukkoon sitruunankuori. Kaada seos kuivien ainesten sekaan ja sekoita kevyesti.
Anna viilentyä, ja nauti tästä tahmeasta palasta taivasta!
Ihanaa sunnuntaita sinulle ja jaksamista uuteen viikkoon!
❤
Melissa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 rkl vaaleaa siirappia
100 g voita
200g valkosuklaata
1 sitruunan kuori
Kookoshiutaleita leivitykseen
*
Mutakakkuja tehdessä on hyvä muistaa, että niiden kohdalla tulee sekoittaa ainekset varovasti käsin, eli ei vispata. Valkosuklaa on tunnetusti erittäin makea, joten valkosuklaasta tehty mutakakku vaatii tasapainokseen esim. sitruunaa, mustikkaa tai karpaloa. Itse pidän sitruunan ja valkosuklaan liitosta.
*
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään yhteen kulhoon ja kananmuna ja siirappi toiseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita muna-siirappiseokseen. Raasta joukkoon sitruunankuori. Kaada seos kuivien ainesten sekaan ja sekoita kevyesti.
Voitele ja leivitä piirasvuoka kookoshiutaleilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua n. 15 minuuttia uunin keskitasolla. Seuraa kakun valmistumista ja varmista että kakku on keskeltä vielä löysähkö.
Anna viilentyä, ja nauti tästä tahmeasta palasta taivasta!
❤
Melissa
Tuota on kyllä todellakin koetettava, voi kuinka herkulliset nuo kuvat olivatkaan! :-) NAM NAM!
VastaaPoistaMakoisaa sunnuntaita! <3
Kiitos samoin Seija! Kerro sitten mitä kakusta pidit :)
PoistaAivan ihanan herkullinen kakku. Mieheni varsinkin tykkää kovasti sitruunasta ja sitä pitäisikin laittaa useammin leivonnaisiin :)
VastaaPoistaKiitos Marianne! Tuossa tapauksessa sinun on kyllä pakko leipoa tämä unelma miehellesi :)
PoistaIhanan näköinen kakku <3 Ja upeasti kuvattu, oot taitava :)
VastaaPoistaVoi kiitos Johanna! <3
PoistaNäyttää kyllä tosi ihanalta! Iloista alkavaa viikoa :)
VastaaPoistaKiitos samoin Suski! Kokeile ihmeessä tuota reseptiä! :)
PoistaVastailin muuten antamaasi haasteeseen tänään blogissani :)
PoistaNäin kyllä, ja ehdin jo lukaista vastauksesikin. :)
PoistaOijoi, herkulta näyttää, mutta muodot eivät anna leipoa...
VastaaPoistaOnpas ihanaa herkkua, tänään täytyykin leipoa!
VastaaPoistaKiva juttu! Toivottavasti maistuu :)
PoistaNappaan reseptin talteen ja kokeilen joku hetki! :) Hienoja kuvia kakusta!
VastaaPoistaKiitos Ilona! :)
VastaaPoista